Om oss

Ulltrollet´s Maine Coon Cattery

 

Hi, my name is Jessica and with my husband Paul we are breeder of Maine Coon. We have two children, Kevin and Oliva , and one dog called Bella. The breeding is a hobby and we breed small.

 

The breeding started at 2008. Ulltrollets is a serius breeding located in Bromma, Stockholm. I´m a member of Stockholms catclub wich is a member of Sverak. I, Jessica have been doing all pawpeds Courses, G1,G2,G3. We are very interested in golden and shaded clour of Maine Coon.

 

S*Ulltrollets is a small cattery and we breed our cats in our house, but the cat have a little outsida garden to go out to, directly from the house. Outside we have a forest just near the garden. We have three females and one male.

 

Our main-goal is to breed healthy cats with good types and temperament. All of our breeding cats are tested for HD, HCM & HCM DNA.

We mix foundation and traditional lines. We have a gole two breed with lower clones but with good type.

To reach that we mix diffrents lines.

 

 

 

 

 

Cats for breeding, we sell to registrated bredders only.

 

 

Welcome to contact us, we are just a reulary family how like Maine Coon!

 

 

Best regards Jessica and Paul

Ulltrollet´s Maine Coon

 

Hej!

Vi,Jessica och Palle driver tillsammans S*Ulltrollets uppfödning av Maine Coon katter. S*Ulltrollets har varit verksamma sedan 2008 och vi finns i Bromma, som ligger ca 1 mil norr om Stockholm. Katterna föds upp inne i vår villa, inga katter föds upp eller bor i rastgårdar.

Vi tullar inte på kvalite både vad gäller mat , sand och andra saker som katterna behöver.

 

Vem är vi?

Vi är en enkel , jordnära och prestigelös familj som gillar djur och lägger ner mycket energi med att bedriva vår uppfödning seriöst. Vi är två vuxna och två barn samt en hund. Förutom djur och natur gillar via att träna, äta gott och resa.

Vi erfarenhet och intresse av kris och beredskap, säkerhet, kampsport samt kost och träning. Vi är även båda utbildade instruktörer i psykisk ohälsa.

Att föda upp katter är en del av familjens hobby och som vi går helhjärtat in för. Vi försöker eftersträva att vara objektiva och tänka på att bemöta människor enkelt och proffesionellt samt att föda upp och leverera katter utifrån att vi själva skulle ha köpt:).

 

Vi har alltid haft intresse för djur, men speciellt hund och att träna hund. Hela vår uppfödning började faktiskt med att jag, Jessica egentligen letade efter en ny hund att jobba med. Jag har under flera år arbetat som hundförare och har lång erfarenhet av att träna tjänstehund, skyddsträning och aldrig haft katt tidigare, snarare tyckte jag katter var läskiga och oberäkneliga.

Intresset för katt har funnits hos min man långt tidigare och som även haft Norsk Skogskatt.Intresset för katt för mig, föddes när en kollega till mig regelbundet visade bilder och pratad om sina katter när vi jobbade. Han visade hela tiden bilder och pratade om dessa "gigantiska dunbbollar" (Maine coon) de hade hemma. Själv var jag ute efter en ny hund då jag hade varit tvungen att ta bort min ena tjänstehund och hade inte alls en tanke på att skaffa katt. Vid det tillfället hade vi kvar en rottis tik. Saker och ting ändrades och det blev inte någon ny tjänstehund. Så smånigom började jag googla på Maine Coon och sa till min man att : ”om vi någonsin ska ha en katt ska det vara en Maine Coon! ”

2005 åkte vi till Örebro och hämtade hem vår första Maine Coon flicka, ”Wilma” från Brage´s katteri.

Wilma satte genast vår rottweiler på plats. Vi blev helt förälskade i denna kattras. Maine Coon kattens självsäkra, lugna och nyfikna egenskaper tillika dess storlek och silkeslena päls är helt underbar. Lite hund fick jag dock med i denna kattras, då den älskar att apportera och faktiskt är som en liten hund:).

Starten/Uppfödningen

Vi började så småningom fundera på att bli uppfödare och då vi är alltid går "all in" i allt vi gör, ville vi göra detta seriöst och på rätt sätt. Vi började undersöka vad som krävdes och ett gigantiskt arbete låg framför oss. Idag känner vi oss stolta med det vi gör och vad vi åstadkommit. Vi har ett gott rykte och många återkommer, vilket känns fantastiskt roligt.

 

Katthållningen

Våra katter föds upp inomhus i vår villa och vistas fritt tillsammans med oss. De sover med oss, leker med oss, står utanför duschen och väntar när man duschar, är överallt där vi är.

2008 fick vi vårt stamnamn och vår första kull föddes. Vårt mål med uppfödningen är att föda upp sociala, friska, vackra katter med ett underbart temperament. Vi lägger ner mycket tid på varje individ då vi tycker att socialiseringen är viktig.

Maine Coonen är en relativt frisk ras och för att bibehålla detta samt att rasen kan bli stor och tung testar vi våra avelskatter för relevanta sjukdomar/problem såsom HD, HCM, och MyBPC3-1 (DNA HCM1) om inte katterna redan är N/N genom sina föräldrar.

 

Kattungar till avel säljs endast till de uppfödare som delar vår syn på avelsarbete och då utrymme tillåter att avkommor kan till avel.

 

Vi säljer inga katter enbart över Internet utan vill att vi träffas, så att vi får en bild av er och att ni får en bild av oss. Däremot är Internet eller telefon en väldigt bra första kontakt. Fast vi är uppfödare är vi även köpare ibland då vi själva letar nya avelsdjur och vi försöker tänka på hur man som köpare vill bli bemött och mottagen.

 

Är ni ute efter att utöka familjen med denna fantastiska och underhållande ras så tveka inte att höra av er! Har inte vi kattungar så vet vi säker någon annan uppfödare som har.

 

Vår avelsfolosofi

Den största utmaningen för oss med att bedriva avel är att försöka få fram friska, sunda katter som är typade katter och med lägre inavel. Vi lägger ner mycket arbete att leta fram rätt partner och vill gärna använda oss av katter som inte är vanligt förekommande i den kretsen vi föder upp inom, vilket inte alltid är så lätt.. I vårt arbete så kan inriktningen ändra sig lite gällande aveln. Ibland så fokuserar vi på att få in look i vår avel och ibland så ligger fokus på linjerna. Dock så gör vi ingen parning utan ordentlig kartläggning.

 

Detta avelsarbete sker på långsiktig basis. Genom att para in nya linjer i stammen och genom att regelbundet testa avelsdjuren för genetiska sjukdomar hoppas vi kunna bidra till rasens bevarande och bredd😊

Varmt välkomna att höra av er!

 

Vänligen Jessica och Paul

 

08-821582

0704-962628

0708-951558