Köpa katt


Köpinformation från S*Ulltrollets:

Vänligen läs!


En kattunge från oss är:

-           Stambokförd i Sverak med stamtavla. OBS !! blanda inte ihop detta med att vissa skriver registrerad i Sverak. Alla våra katter är   stambokförda i Sverak, vilket betyder att de är verifierade och stambokförda som Maine coon i Sverak.

-           12-14 veckor vid leverans.

-           Vaccinerad mot kattsnuva och kattpest.

-           Avmaskad.

-           Id märkt med microchip.

-           Har ett veterinärintyg som inte är äldre än 7 dagar vid leveransen.

-           Föräldradjuren är testade minst för HCM, både DNA och ultraljud och HD   

-            Mycket tid för social prägling, kel, mys och hantering.

-           Badade och nyklippta klor vid hemgång.

-           Din kattunge kostar 12 000 kr till sällskap. 

-          Tingning 3000 kr

-          Pris för avel sätter vi utifrån föräldra djuren och beror på vilka linjer som ligger bakom. Kontakta oss för mer info.

 

Så här går det till att köpa en kattunge från Ulltrollets då vi väntar kull:

Ha koll här på vår hemsida eller på FB om våra planer.

När kullen är född:

-Skriv ett mail och berätta kort om vem ni är till katter@ulltrollets.se och att ni är intresserade av en kattunge. Det går alldeles utmärkt att ha önskemål, tex om kön och färg. Självklart får ni ringa, men det är lättare att hålla reda på alla när vi har erhållit ett mail och kan då samla alla tillsammans.

-Därefter så sätts ni upp på en intresselista. 

-När kullen är ca 6 veckor t börjar dra ihop sig för besök. Vi hör därefter av oss med mer information till er.

-Därefter så bokar vi in besök .De som kommer på besök har då chans att efter besöket eventuellt få erbjudande om att köpa en kattunge. Att träffas tycker vi är väldigt viktigt, för båda parter. Vi skapar oss en känsla av er och ni av oss. Vi berättar också om hur vi tänker och det är inte alltid det passar dig som köpare eller vice versa.

-Om allt känns bra för båda parter så kan kattungen tingas för 3000 kronor. Vi träffas igen och skriver tingningsavtal. Om ni ångrar er så erhåller ni inte tingninsavgiften tillbaka, om inte det finns särskilda skäl.

-Nu är det nästan är klart för leverans. Kattungarna ska besiktas och vaccineras en andra gång. Vi träffas och skriver ett avtal.


När kattungen är minst 12 veckor är det dags att hämta hem den. Ni kommer hit och vi skriver ägarbyte, överlåtelseavtal och ni får stamtavla, vaccinationsintyg, besiktningsprotokoll och ett  litet kattunge samt lite överraskningar:)


Lycka till och vi hoppas att höra av er någon gång med bilder eller info😊


Sällskapskatter


Katter som säljs för sällskap ska kastreras. Detta mår katten bäst av samt att vi vill förhindra att ”samma/ liknande gener” förs vidare av flera. Det finns redan så många hemlösa katter, blandraskatter, oregistrerade raskatter och vi vill inte att våra katter ska bidra till att det blir fler. Du kanske vill låna ut din hona eller hane för att ”ta en kull” för det är roligt, men det ligger så mycket mer arbete bakom än så. Djuren ska hälsotestas, partnern ska matchas både genetiskt och utseendemässigt. Kattungarna ska vaccineras och chippas, samt registreras. Så för sällskapskatter är det kastrerings som gäller, vi vill och hoppas att du respekterar vårt önskemål och  delar vår uppfattning när du köper katt ifrån oss.


 Avelskatter


Katter som säljs för avel säljs enbart till dig som har regisretad uppfödning och som delar vår syn på avelsarbetet.  Fast vi gör vårt yttersta för att föda upp friska katter kan katter drabbas av sjukdomar fast föräldradjuren är friska och fri testade. Det finns tyvärr inga garantier mot HCM (hjärtfel) och HD (höft fel). Men genom att testa våra avelskatter tycker vi att vi gör det vi kan.


Innan du köper din lilla dunboll… Fundera igenom ordentligt om du har tid och engagemang. En katt kan bli 15 år så det är en kompis du delar livet med under en längre tid. Maine Coon är en väldigt social varelse och älskar sällskap! Bekanta dig med rasen innan du bestämmer dig, besök olika uppfödare, läs…


Tveka inte att ringa eller skriva till oss, vi är som vem som helst som gillar katter.

När du har bestämt dig att köpa ett ulltroll från oss...

 

Välkommen i Ulltrolls familjen!


A cat for breeding or pet to outbroad, pleasce contact us:) 

katter@ulltrollets.se