Köpa katt

Ulltrollet´s Maine Coon

Bromma


Köpinformation från S*Ulltrollets:

Vänligen läs!


Du kanske upplever att nedan information om att köpa katt ifrån oss är en lång ”kravlista”.  Så är det inte, vi är en öppen, enkel och prestigelös familj som vill berätta lite om vad vi erbjuder. Vi vill att du som köper katt ifrån oss ska känna att du får den bästa möjliga katten och support samt information från oss. Vi avlar på friska linjer, din nya katt är vaccinerad och chippad.


En kattunge från oss är;

-           Registrerad i Sverak med stamtavla.

-           12-14 veckor vid leverans.

-           Vaccinerad mot kattsnuva och kattpest.

-           Avmaskad.

-           Id märkt med microchip.

-           Har ett veterinärintyg som inte är äldre än 7 dagar vid leveransen.

-           Föräldradjuren är testade minst för HCM, både DNA och ultraljud och HD, ibland andra ytterligare hälsotester.

-            Mycket tid för social prägling, kel, mys och hantering.

-           Badade och nyklippta klor vid hemgång.

-           Din kattunge kostar 12 000 kr till sällskap. (För avel vill vi först föra en diskussion om hur du tänker kring uppfödning, hälsoarbete   samt var vi står någonstans med aktuell linje , med mera. Men till avel får du räkna med ett högre pris). 

-Tingning 3000 kr

 

Så här går det till att köpa en kattunge från Ulltrollets då vi väntar kull:


Ha koll här på vår hemsida, bloggen eller på FB om våra planer.


När kullen är född så:

-Skriv ett mail och berätta kort om vem ni är till katter@ulltrollets.se och att ni är intresserade av en kattunge. Det går alldeles utmärkt att ha önskemål, tex om kön och färg. Självklart får ni ringa, men det är lättare att hålla reda på alla när vi har erhållit ett mail och kan då samla alla tillsammans.

-Därefter så sätts ni upp på en intresselista.

-När kullen är född och det gått någon vecka, skickar vi ut mail till er som anmält intresse och kollar av om intresse kvarstår. Ingen kattunge kan tingas ifrån oss innan den är född eller innan vi träffats. Ej heller godtar vi att man köper sig förbi andra. Men självklart kan man anmäla intresse till en ofödd kull om man vill.

-När kullen är ca 5-6 veckor och det börjar dra ihop sig för besök, så hör vi av oss till de som är kvar på intresselistan.

-Därefter så bokar vi in besök efter den turordning man hört av sig. De som kommer på besök har då chans att efter besöket eventuellt få erbjudande om att köpa en kattunge. Att träffas tycker vi är väldigt viktigt, för båda parter. Vi skapar oss en känsla av er och ni av oss. Vi berättar också om hur vi tänker och det är inte alltid det passar dig som köpare eller vice versa.

-Om allt känns bra för båda parter så kan kattungen tingas för 3000 kronor. Vi träffas igen och skriver tingningsavtal. Om ni ångrar er så erhåller ni inte tingninsavgiften tillbaka, om inte det finns särskilda skäl.

-Vi håller sedan kontakten.

-När det nästan är klart för leverans, besiktas de och även vaccineras en andra gång. Om allt är bra så betalas resterande belopp till oss. Vi träffas och skriver ett avtal.

Kattungen levereras till er när den är minst 12 veckor. Ofta så fortsätter köparna på den försäkring som vi har tecknat i samband med dolda fel.

När kattungen är minst 12 veckor är det dags att hämta hem den. Ni kommer hit och vi skriver ägarbyte, överlåtelseavtal och ni får stamtavla, vaccinationsintyg, besiktningsprotokoll och ett  litet kattunge  kitt.


Lycka till och vi hoppas att höra av er någon gång med bilder eller info😊


Pris kattunge: 12 000 kr

Pris kattunge kastrerad: Till priset läggs det på vad vetrinären tar ( vi åker inte med enstaka katt och kastrerar)

Kattunge till avel: priset varierar.


Överta avelskatt som ska omplaceras:


Är ni intresserad av att överta en katt som varit i avel hos oss så är det några saker att tänka på:

Innan vi använder våra katter i avel, testas de för bland annat HD, HCM, PK, HCM/Dna.  Alla tester förutom HCM gör man bara en gång. Därför kan det bli så att du som tar över en avelskatt kommer att bli kontaktad av oss för att katten måste genomföra fortsatt HCM  test. Detta brukar bli en-två gång.  (HCM test ligger på ca 1800 kr /st)

HCM är ett ultraljud på hjärtat som är en snabb och mycket enkel undersökning hos veterinär och man får svar på en gång hur hjärtat ser ut och om det utvecklat sjukdomen HCM. Dock är det av stor vikt för vårt avelsarbete att man fullföljer dessa tester åtminstone tills katten är 5 år eller 3-4 gånger.  Är det en katt som använts i avel ett tag hos oss så har vi hunnit göra några HCM tester och det brukar ofta vara 1-2 tester som behöver kompletteras. Vi som uppfödare tar på oss ansvaret att boka in och kalla dig och din katt till test.  Vi brukar vända oss till Rinkeby djurklinik då hjärtspecialist Lennart Nilfors är där, men det går självklart att göra det på andra kliniker.Sällskapskatter


Katter som säljs för sällskap ska kastreras. Detta mår katten bäst av samt att vi vill förhindra att ”samma/ liknande gener” förs vidare av flera. Det finns redan så många hemlösa katter, blandraskatter, oregistrerade raskatter och vi vill inte att våra katter ska bidra till att det blir fler. Du kanske vill låna ut din hona eller hane för att ”ta en kull” för det är roligt, men det ligger så mycket mer arbete bakom än så. Djuren ska hälsotestas, partnern ska matchas både genetiskt och utseendemässigt. Kattungarna ska vaccineras och chippas, samt registreras. Så för sällskapskatter är det kastrerings som gäller, vi vill och hoppas att du respekterar vårt önskemål och  delar vår uppfattning när du köper katt ifrån oss.


 Avelskatter


Katter som säljs för avel säljs enbart till dig som har regisretad uppfödning och som delar vår syn på avelsarbetet.  Fast vi gör vårt yttersta för att föda upp friska katter kan katter drabbas av sjukdomar fast föräldradjuren är friska och fri testade. Det finns tyvärr inga garantier mot HCM (hjärtfel) och HD (höft fel). Men genom att testa våra avelskatter tycker vi att vi gör det vi kan.


Innan du köper din lilla dunboll… Fundera igenom ordentligt om du har tid och engagemang. En katt kan bli 15 år så det är en kompis du delar livet med under en längre tid. Maine Coon är en väldigt social varelse och älskar sällskap! Bekanta dig med rasen innan du bestämmer dig, besök olika uppfödare, läs…


Tveka inte att ringa eller skriva till oss, vi är som vem som helst som gillar katter.

När du har bestämt dig att köpa ett ulltroll från oss...

 

Välkommen i Ulltrolls familjen!


A cat from us to be a pet costs 1200 Euro

A cat for breeding to outbroad, pleasce contact us:) 

katter@ulltrollets.se