Om oss

Hej!

Välkommen till oss!

Alla våra katter är SVERAK registrerade och innehar en medföljande stamtavla. Vi är Diplomerad uppfödare hos Sverak och har även genomgått alla tre uppfödareutbildningar inom Pawpeds .


Alla våra katter bor inne med oss och lever som familjemedlemmar och får springa fritt i huset och ut i rastgård som löper direkt ut ifrån vårt hus. 

Vi eftersträvar att vara en familjär uppfödning och att få fram gosiga familje katter med hög standard. Något vi lever efter i vår avel är:

M.H.L.E.Mentalitet- Hälsa- Linjer- Exteriör.  Detta är 4 grundstenar som är viktiga för att kunna få fram mysiga, gosiga, sunda och fina katter enligt vår filosofi.

Det blir inte alltid som man tänkt sig även om man lagt ner mycket engagemang och planering , men förutsättningarna skall alltid finnas för att slutresultatet ska bli så bra det går.

Mentalitet och temperament är väldigt viktigt för oss.

Hälsa och lägre inavel ligger oss varmt om hjärtat. Tillsammans med detta försöker vi även få till bra exteriör.

 

Vi lägger ner mycket tid på våra vuxna katter, såväl som kattungar och socialisering. Genom att medvetet valt att vara en liten uppfödning, minskar vi också risken för sjukdomar och intriger i katteriet, vilket vi klarat oss undan ända sedan starten!

Vi är extremt noga med hygien i katteriet och tullar inte på kvalite vad gäller mat, sand eller tillbehör till våra familjemedlemmar.


Vår uppfödning är inte baserad på att tjäna pengar och producera kattungar i överflöd. Vår uppfödning är en hobby som hela familjen är delaktiga i.


Vi hälsotestar våra katter och är noga med att bredda vår avel. Våra mål med uppfödningen är att få fram en frisk, rastypisk maineccon med ett bra temperament, men även att försöka sänka inaveln/ kloner samt den totala inavelsgraden. Dessa mål når vi bland annat genom att avla på individer med bra temperament samt mixa showlinjer med outcross och foundationlinjer.


Maine Coonen är en relativt frisk ras och för att bibehålla detta samt att rasen kan bli stor och tung testar vi våra avelskatter för relevanta sjukdomar/problem såsom HD, HCM,  och MyBPC3-1 (DNA HCM1) om inte katterna redan är N/N genom sina föräldrar.


Personer/familjer som köper katt ifrån oss ska alltid kunna vända sig till oss för råd och vägledning om så önskas.


Vem är vi?

Vi är en enkel, jordnära och prestigelös familj som gillar djur. Vi lägger ner mycket engagemang med att bedriva vår lilla uppfödning seriöst. Vi är två vuxna och två barn samt en hund. Förutom djur och natur gillar via att träna, äta gott och resa.


Att föda upp katter är en del av familjens hobby och som vi går helhjärtat in för. Vi försöker eftersträva att vara objektiva och tänka på att bemöta människor enkelt och proffesionellt samt att  föda upp och leverera katter utifrån att vi själva skulle ha köpt:).


Vi har alltid haft intresse för djur, men speciellt hund och att träna hund.  Hela vår uppfödning började faktiskt med att jag, Jessica egentligen letade efter en ny tjänstehund till jobbet, men kom hem med en katt:) 

Jag  har under flera år arbetat som hundförare och har lång erfarenhet av att träna tjänstehund, både inom militär och säkerhet såsom skyddsträning och aldrig haft katt tidigare, snarare tyckte jag katter var läskiga och oberäkneliga. Vid detta tillfälle hade vi en rottis. Saker och ting ändrades och det blev inte någon ny tjänstehund. Så smånigom började jag googla på Maine Coon och sa till min man att :  ”om vi någonsin ska ha en katt ska det vara en Maine Coon! ”


2005 åkte vi  till Örebro och hämtade hem vår första Maine Coon flicka, ”Wilma” från Brage´s katteri.


Wilma satte genast vår rottweiler på plats. Vi blev helt förälskade i denna kattras. Maine Coon kattens självsäkra, lugna och nyfikna egenskaper tillika dess storlek och silkeslena päls är helt underbar. Lite hund fick jag dock med i denna kattras, då den älskar att apportera och faktiskt är som en liten hund:). Maine coon är en omkomplicerad och lättsam ras. Lätt att sköta och ha hand om. 


Starten/Uppfödningen


Vi började så småningom fundera på att bli uppfödare och då vi är alltid går "all in" i allt vi gör,  ville vi göra detta seriöst och på rätt sätt. Vi  började undersöka vad som krävdes och ett gigantiskt arbete låg framför oss. Idag känner vi oss stolta med det vi gör och vad vi åstadkommit. Vi har ett gott rykte och många återkommer, vilket känns fantastiskt roligt.


Vi säljer inga katter enbart över internet utan vill att vi träffas, så att vi får en bild av er och att ni får en bild av oss. Däremot är internet eller telefon en väldigt bra första kontakt. Fast vi är uppfödare är vi även köpare ibland då vi själva letar nya avelsdjur och vi försöker tänka på hur man som köpare vill bli bemött och mottagen. Trots corona har vi lyckats ha en bra kontakt med köpare. Vi är inovativa och försöker hitta lösningar på det mesta.


Varmt välkommen att kika runt på vår hemsida och tveka inte att höra av er om ni undrar över något.

Mvh Jessica och Palle

English:

Ulltrollet´s Maine Coon Cattery


Welcome to us.Us are Jessica, Paul, Oliva, Kevin and our dog Bella.  Our breeding is a hobby and we breed small but seroius and do health tests. 

We have decide to bee small so we can take care of all litter and cats that are coming, and with a small cattery the risk for decies is smaller.

S*Ulltrollets is a good cattery and we breed our cats in our house, but the cat have a little outsida garden to go out to, directly from the house.  Outside we have a forest just near the garden. We have four females and two male.


Our main-goal is to breed healthy cats with good types and temperament. All of our breeding cats are tested  for HD, HCM & HCM DNA.

We mix foundation and traditional lines. We have a gole that is breeding lower clones  but with good type.The breeding started at 2008, located in Bromma, Stockholm. We are  member of Stockholms catclub wich is a member of Sverak. I, Jessica have been doing all pawpeds Courses, G1,G2,G3. We are very interested in golden and shaded colour of Maine Coon.Cats for breeding, we sell to registrated bredders only.


Welcome to contact us, 


Best regards Jessica and Paul