Om oss

Ulltrollet´s Maine Coon

Bromma

Ulltrollet´s Maine Coon

Hej!

Välkommen till oss!

Oss är Jessica och Palle samt Olivia och Kevin och hunden Bella.

Tillsammans driver vi en liten hobbyuppfödning av rasen Maine Coon. Vår uppfödning heter S*Ulltrollets och vi har varit verksamma från och till sedan 2008.   Oss hittar ni ca 1 mil norr om Stockholm i Bromma, i en stor villa nära skogen.

Vi är en jordnära och lättsam familj som älskar djur. Alla våra djur ömmar vi ömt för och katterna bor inne tillsammans med oss. Inga katter föds upp i rastgårdar. 

Vi eftersträvar efter att vara en liten familjär uppfödning, där vi lägger ner mycket tid på våra vuxna katter, såväl som kattungar och socialisering. Genom att medvetet valt att vara liten uppfödning, minskar vi också risken för sjukdomar och intriger i katteriet. 

Vi hälsotestar våra katter och är noga med att bredda vår avel.

Varmt välkommen att kika runt på vår hemsida och tveka inte att höra av er om ni undrar över något.

Mvh Jessica och Palle


English:

Ulltrollet´s Maine Coon Cattery


Welcome to us.Us are Jessica, Paul, Oliva, Kevin and our dog Bella.  Our breeding is a hobby and we breed small but seroius and do health tests. 

We have decide to bee small so we can take care of all litter and cats that are coming, and with a small cattery the risk for decies is smaller.

S*Ulltrollets is a good cattery and we breed our cats in our house, but the cat have a little outsida garden to go out to, directly from the house.  Outside we have a forest just near the garden. We have four females and two male.


Our main-goal is to breed healthy cats with good types and temperament. All of our breeding cats are tested  for HD, HCM & HCM DNA.

We mix foundation and traditional lines. We have a gole that is breeding lower clones  but with good type.The breeding started at 2008, located in Bromma, Stockholm. We are  member of Stockholms catclub wich is a member of Sverak. I, Jessica have been doing all pawpeds Courses, G1,G2,G3. We are very interested in golden and shaded colour of Maine Coon.Cats for breeding, we sell to registrated bredders only.


Welcome to contact us, we are just a reulary family which are in love with the Maine Coon!


Best regards Jessica and Paul


 

Mer om oss,: 

Vi är en enkel , jordnära och prestigelös familj som gillar djur och lägger ner mycket  energi med att bedriva vår uppfödning seriöst. Vi är två vuxna och två barn samt en hund. Förutom djur och natur gillar via att träna, äta gott och resa.


Att föda upp katter är en del av familjens hobby och som vi går helhjärtat in för. Vi försöker eftersträva att vara objektiva och tänka på att bemöta människor enkelt och proffesionellt samt att  föda upp och leverera katter utifrån att vi själva skulle ha köpt:).


Vi har alltid haft intresse för djur, men speciellt hund och att träna hund.  Hela vår uppfödning började faktiskt med att jag, Jessica egentligen letade efter en ny hund att jobba med. Jag  har under flera år arbetat som hundförare och har lång erfarenhet av att träna tjänstehund, skyddsträning och aldrig haft katt tidigare, snarare tyckte jag katter var läskiga och oberäkneliga.

Intresset för katt har funnits hos min man långt tidigare och som även haft Norsk Skogskatt. Intresset av katt för mig,  föddes när en kollega till mig regelbundet visade bilder och pratad om sina katter när vi jobbade. Han visade hela tiden bilder och pratade om dessa "gigantiska dunbbollar" de hade hemma. Själv var jag ute efter en ny hund och hade inte alls en tanke på att skaffa katt.

Vid detta tillfälle hade vi en rottis tik. Saker och ting ändrades och det blev inte någon ny tjänstehund. Så smånigom började jag googla på Maine Coon och sa till min man att :  ”om vi någonsin ska ha en katt ska det vara en Maine Coon! ”

2005 åkte vi  till Örebro och hämtade hem vår första Maine Coon flicka, ”Wilma” från Brage´s katteri.

Wilma satte genast vår rottweiler på plats. Vi blev helt förälskade i denna kattras. Maine Coon kattens självsäkra, lugna och nyfikna egenskaper tillika dess storlek och silkeslena päls är helt underbar. Lite hund fick jag dock med i denna kattras, då den älskar att apportera och faktiskt är som en liten hund:).

Starten/Uppfödningen

Vi började så småningom fundera på att bli uppfödare och då vi är alltid går "all in" i allt vi gör,  ville vi göra detta seriöst och på rätt sätt. Vi  började undersöka vad som krävdes och ett gigantiskt arbete låg framför oss. Idag känner vi oss stolta med det vi gör och vad vi åstadkommit. Vi har ett gott rykte och många återkommer, vilket känns fantastiskt roligt.


Katthållningen

Våra katter föds upp inomhus i vår villa och vistas fritt tillsammans med oss. De sover med oss, leker med oss, står utanför duschen och väntar när man duschar, är överallt där vi är.

2008 fick vi vårt stamnamn och vår första kull föddes. Vårt mål med uppfödningen är att föda upp sociala, friska, vackra katter med ett underbart temperament. Vi lägger ner mycket tid på varje individ då vi tycker att socialiseringen är viktig.

Maine Coonen är en relativt frisk ras och för att bibehålla detta samt att rasen kan bli stor och tung testar vi våra avelskatter för relevanta sjukdomar/problem såsom HD, HCM,  och MyBPC3-1 (DNA HCM1) om inte katterna redan är N/N genom sina föräldrar.


Kattungar till avel säljs endast till de uppfödare som delar vår syn på avelsarbete och då utrymme tillåter att avkommor kan till avel.


Vi säljer inga katter enbart över Internet utan vill att vi träffas, så att vi får en bild av er och att ni får en bild av oss. Däremot är Internet eller telefon en väldigt bra första kontakt. Fast vi är uppfödare är vi även köpare ibland då vi själva letar nya avelsdjur och vi försöker tänka på hur man som köpare vill bli bemött och mottagen.


Är ni ute efter att utöka familjen med denna fantastiska och underhållande ras så tveka inte att höra av er! Har inte vi kattungar så vet vi säker någon annan uppfödare som har.


Vår avelsfolosofi

Den största utmaningen för oss med att bedriva avel är att försöka få fram friska, sunda katter som är typade katter och med lägre inavel. Vi lägger ner mycket arbete att leta fram rätt partner och vill gärna använda oss av katter som inte är vanligt förekommande i den kretsen vi föder upp inom, vilket inte alltid är så lätt.. I vårt arbete så kan inriktningen ändra sig lite gällande aveln. Ibland så fokuserar vi på att få in look i vår avel och ibland så ligger fokus på linjerna. Dock så gör vi ingen parning utan ordentlig kartläggning.


Detta avelsarbete sker på långsiktig basis. Genom att para in nya linjer i stammen och genom att regelbundet testa avelsdjuren för genetiska sjukdomar hoppas vi kunna bidra till rasens bevarande och bredd😊

 

Varmt välkomna att höra av er!


Vänligen Jessica och Paul


0704-962628

0708-951558